maanantai 2. heinäkuuta 2012

Anja Snellman: Ivana B.

49. Anja Snellman: Ivana B.


Keski-ikäinen, akateeminen, sivistynyt kirjailija, sosiaalisessa mediassa mekastava, nuori rivo nettityrkky wanna-be -kirjailija ja sukupolvien välinen pohjaton kuilu. Luin tämän keski-iän kriisisenä tilityksenä siitä, miten maailma on muuttunut käsittämättömäksi. Väkisinkin tulee mieleen, kuinka omakohtaisia kirjailijan tuntemukset mahtavat olla. Lyhyt kirjanen ei paljon aikaa vaadi, nopeasti hotkaisin takapihalla iltapäivällä. Ihan ok, muttei mieleenjäävä, niin kuin monet muutkin kirjat valitettavasti. Toisaalta tässä kyllä oli tasoja ja yhteiskuntakritiikkiä. Toisella lukukerralla voisi saada irti ihan uusia näkökulmia.

Arvio: 3/5

3 kommenttia:

 1. Itse jäin miettimään sitä, miten sivistyksen määritelmä on muuttumassa - vai onko. Nuoren pyrkyrin röyhkeä tapa esitellä tietämättömyyttään kaikesta (paitsi pintajulkisuudesta ja muodista) vertautuu kertojaminän lopulta turhaksi epäilemään kreikantaitoon sekä laajempaan maailmankuvaan ja -tietoon. Onko tosiaan niin, ettei suurten ikäluokkien näkökulmasta ns. klassinen sivistys enää kelpaa ns. medianatiivisukupolvien juurettomassa kertakäyttömaailmassa selviytymiseen?

  VastaaPoista
 2. Nykyinen median varassa elävä Facebook-Big Brother-tissityrkkyjulkkis -maailma on kyllä täysin eri planeetalta kuin se maailma, jossa keski-ikäiset kasvoivat aikuisiksi. Ja miksi pitäisi tietää mistään mitään, kun kaiken voi katsoa Googlesta?

  Joku tällainen wanna be -kirjailijahan kaikessa itseriittoisuudessaan väittää, että Snellman kirjoitti tuon kirjan hänestä! Osaankohan linkittää:

  http://hennahelmi.fi/2012/05/08/anja-s-kavi-taalla/

  VastaaPoista
 3. Okei, eli en näköjään osaa enää linkittää. Pitänee päivittää taitoja.

  VastaaPoista