sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Riikka Pulkkinen: Vieras

81. Riikka Pulkkinen: Vieras



Nuori naispappi pakenee elämäänsä New Yorkiin. Välillä palataan hänen menneisyyteensä, jota varjostavat äidin kuolema ja anoreksia. Tarinassa on lukuisia teemoja, jotka sekoittuvat ja risteävät: uskonnollisuus, muukalaisuus, vierauden tunne, syömishäiriö, maahanmuuttajien asema. Voiko itseään paeta?

Alussa pidin tästä kirjasta valtavasti ja siinä oli mielestäni tuoreutta, raikkautta ja salaperäisyyttä. New Yorkin osasin nähdä silmieni edessä ja tavoitin metron äänet ja katujen tunnelman. Loppua kohden tarina muuttui synkemmäksi ja uskonnollisuus alkoi tuntua tunkkaiselta. Loppu sopi kirjaan, mutta itse en pitänyt ratkaisusta ollenkaan; se tuntui liian konservatiiviselta.

Vieras on Pulkkisen kolmas kirja. Muistan pitäneeni Rajasta, muuta en siitä muistakaan. Totta taas oli mielestäni kauniisti kirjoitettu, mutta aiheeltaan kulunut. Molemmat Pulkkisen aiemmista kirjoista pitäisi ehdottomasti lukea uudestaan. Tätä pitäisin kuitenkin Pulkkisen parhaana kirjana. Ehdottomasti lukemisen arvoinen teos.

Arvio: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti