lauantai 3. toukokuuta 2014

Maria Semple: Missä olet, Bernadette?

38. Maria Semple: Missä olet, Bernadette?

Missä olet, Bernadette?

Olin nähnyt tämän kirjan monta kertaa kirjaston uutuushyllyssä, mutta chick litiltä näyttävä kansi sai minut ohittamaan kirjan nopeasti. Kerran kuitenkin silmäilin kirjaa tarkemmin, ja huomasin Jonathan Franzenin ja Kate Atkinsonin suosittelevan tätä. Siitä heräsi kiinnostus ja lopulta kuitenkin kirja päätyi kirjaston hyllystä kotiin saakka.

Tarina kertoo Bernadette-nimisestä arkkitehdistä, joka "vihaa ihmisiä, tuhoaa toisten koteja ja nukahtelee kauppoihin". Kyseessä ei siis ole mikään peruspirkko, vaan hyvin erikoinen naishenkilö. Tarinaa kertoo Bernadetten tytär, mutta suuri osa kerronnasta on muodikkaasti sähköpostiviestejä, kirjeitä ja erilaisia dokumentteja. Juoni on hyvin erikoinen ja kyllä tämä minua viihdytti ja huvitti. En kutsuisi tätä chick litiksi, vaikka nopean googletuksen seurauksena huomasin monien niin tekevänkin. Ei tässä ole romantiikkaa tai muutakaan naisen elämään kuuluvaa kynsilakkahömppää, vaan jotain ihan muuta.

Kepeä, nopea, hauska ja erikoinen välipalakirja. Minuun tällaiset ihmisiä vihaavat, yhteisöön sopeutumattomat päähenkilöt vetoavat.

Arvio: 3½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti