maanantai 10. marraskuuta 2014

Nuortenkirjoja ja sarjakuvia

71. Kari Levola: Tahdon

Ihan kiva, söpö ja symppis nuorison rakkaustarina jostain 90-luvun lopulta. Olen lukenut tämän ennenkin eli tarina oli tuttu. Tämän lukemiseen meni muuten aikaa peräti tunti.

Tarinassa on kivasti yhdistelty tytön ja pojan näkökulmat toimivaksi kokonaisuudeksi. Aukkoja on melko paljon, joten kiinnostus tietää lisää saattaa ehkä viritä. Vaikka tapahtumat sijoittuvatkin nykynuorison syntymävuosiin, ei tarina ole ainakaan vielä edes liian pahasti vanhentunut. Juonesta en sano mitään. Nuoriso on hyvä ja lukee itse.

Arvio: 3/5


72. Salla Simukka: Musta kuin eebenpuu

Vihdoinkin sain luetuksi Punainen kuin veri ja Valkea kuin lumi -kirjojen jatkon, Lumikki-trilogian päätösosan. Lukaisin sen parissa tunnissa. Päähenkilö Lumikki painiskelee edelleen irrallisuuden ja ulkopuolisuuden tunteiden kanssa ja hänelle tapahtuu epäuskottavan jännittäviä käänteitä. Lumikin perheen salaisuus, josta kahdessa ensimmäisessä kirjassa on vihjailtu, paljastuu lopulta sekä Lumikille itselleen että lukijalle. 


Tarina on jännittävä ja päähenkilö aidon tuntuinen teini. Trilogia on onnistunut ja toivottavasti saa edes muutaman nuoren lukemaan lisää.

Arvio: 3+/5

73. JJ Nääs: Mourukatit

Huomasin hauskannäköisen kissasarjakuvan kirjaston uutuushyllyssä ja kissaihmisenä nappasin sen mukaani. Osan sarjakuvan tapahtumista tunnistin täysin omasta kissataloudestani, osaa en. Ihan kiva hyvänmielen pikkukirjanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti