sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Matkustamisesta

Eksyvä löytää     Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois


84. Anneli Vainio: Eksyvä löytää. Matkustamisen ja matkallaolon tärkeydestä

Olen erittäin koukussa matkustamiseen ja halusin tietää miksi. Siinä pääsyy, miksi päätin lukea tämän kirjan. Tietenkään en ajatellut saavani tästä mitään kovin henkilökohtaista, mutta ajattelin jotain uutta ajatuksentynkää löytäväni. Ja olihan tässä paljon kaikkea, näkökulmia, kokemuksia, ajatuksia. Osaan kirjasta osasin samastua mainiosti, esimerkiksi lukuun 4. Jotain pakoon - kuulostaa tutulta. Kyllä, kehykset puristavat minua kovasti, kyllä, olen levoton sielu, kyllä, kärsin kotikammostakin. Kaipaan lähes aina pois arjesta. Harvoin arki miellyttää tai tyydyttää millään tavalla. Sen sijaan vaaraa en etsi, en itseni ylittämistä, vaikeuksia tai pelkoa.

Ihan mukava tämä oli lukea, mutta en mitään huippuelämyksiä tai -oivalluksia kokenut.

85. Merja Mähkä: Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois

Jos edellinen lukemani matkakirja oli vain ihan kiva, tämä nosti matkakuumeen pilviin ja niiden ylikin. Itselläni on tällä hetkellä varattuna yksi pieni ja yksi iso matka, suunnitteilla ainakin kolme matkaa, mutta se ei tunnu riittävän. Tätä lukiessani huomasin googlettavani Afrikan matkoja sun muuta... Kyseessä on siis kolmekymppisen suomalaisnaisen 543 päivän reppureissu maailmalle, jota on muuten paljon mukavampi lukea kirjasta kuin blogista. Erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja kommelluksia maailman kolkista. Kateus heräsi - kun itsekin uskaltaisi, kun voisi, kun en olisi näin mukavuudenhaluinen. Mutta heräsi myös myötätuntoa, kauhua ja varmuutta siitä, että kirjan esittelemä matkustustyyli ei ole kuitenkaan minulle sopiva.

Hieman vinosti hymyillen odotin, onko tositarinassa opetus - oivaltaako matkaaja matkansa lopussa, että Suomi on kuitenkin paras ja rakas maa, jossa on hyvä elää, asua ja olla. Lukekaa itse, sieltä se selviää lopusta.

En osaa numeroarvioida näitä matkakertomuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti