sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Pari nuortenkirjaa

13. Reija Kaskiaho: Nikottelua

Kaskiahon nuortenkirja antaa melko tylyn kuvan siitä, millaista on olla nuori poika ja tulla ulos kaapista. Vanhemmat nihkeilevät ja kadulla tulee turpaan.  Tällaistako se todella on, vielä nykyaikanakin? Ei kai? Mielestäni nykynuoriso suhtautuu seksuaalivähemmistöihin hyvinkin luontevasti? Kirja on kuitenkin lähes upouusi, viime vuonna julkaistu. Toisaalta taas poikaystäväehdokkaita päähenkilölle löytyy todella helposti, joten ehkä se kuvaa sitten nykyaikaa?

En tiedä, sekoavatko tottumattomat teinilukijat tarinan rakenteeseen, sillä tarina ei etene täysin kronologisesti. Kokonaisuutena kiva, nopea lukupala.

14. Aleksi Delikouras: Nörtti: New game

Tämäpä vasta varsinainen teinikirja. Teinipoika pelkää elämää ja tyttöjä ja viettää siksi kaiken aikansa tietokoneella pelaillen. Kieli on perusteiniangstista, päähenkilön asenne kaikkeen negatiivinen ja kiukkuinen. Jaa-a. Jos tämä jonkun oikean maailman teininörtin saa lukemaan, hyvä niin. Keski-ikäisen tätilukijan mielestä harvinaisen tylsä kirja, joka saattaa kohderyhmässään hyvinkin olla napakymppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti