sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Gaile Parkin: Kigalin kakkukauppa

88. Gaile Parkin: Kigalin kakkukauppa

"Elämänmakuiset" Afrikka-tarinat ovat ilmeisesti muotia? Tämä on Mma Ramotswen tyylinen tarina edistyksellisestä naisesta, joka ansaitsee rahaa leipomalla kakkuja ja kuuntelemalla samalla asiakkaitten murheita. Melko simppeliä, mutta ei niin simppeliä, että pitäisi jättää lukematta. Dialogi on kyllä välillä turhan selittelevää ja osoittelevaa. "Eihän me muuten näin puhuttaisi, mutta kun lukijalle pitää selittää, mistä on kyse." Tällainen olo tulee. Dialogin yleisin sana on "eh" - mitä se lieneekään alkuperäiskielellä. Tarinassa on jopa vuoropuhelu:
- Eh?
-Eh!

Plussaa: Afrikasta on kiinnostava lukea. Oppiikin jotain, kuten sen, että joissain Afrikan maissa naimisiin menevän tytön vanhemmat maksavat pojan vanhemmille, ja joissain maissa asia on täysin päinvastoin. Osa henkilöistä oli ihan hauskoja. Ihan luettava kirja, mutta ei erityinen.

Miinusta: Pinnallisuus ja naiivius - ikäviäkin asioita mainittiin, esim. naisten ympärileikkaus ja hiv, mutta ne sivuutettiin nopeasti, ikään kuin lakaistiin maton alle. Kirja tuskin jää mieleen.

Arvio:  3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti