lauantai 8. tammikuuta 2011

Virpi Hämeen-Anttila: Toisen taivaan alla

2. Virpi Hämeen-Anttila: Toisen taivaan alla

Olen aina ilahtunut, kun saan Hämeen-Anttilan kirjan käsiini, vaikkeivät kaikki hänen kirjansa ole edes täyttäneet odotuksia. Tämän nappasin mukaani kirjaston pikalainahyllystä. Tämä on kansainvälisempi kuin aiemmat Hämeen-Anttilan kirjat - kaikki päähenkilöt eivät edes ole suomalaisia. Kulttuurieroja käsitellään hyvinkin monesta eri näkökulmasta ja monella eri tavalla ja tasolla. Paras Hämeen-Anttila pitkään aikaan.

Plussaa: Pidin tästä tarinasta ja maailmasta, jonka se tarjosi. Teema on kiinnostava ja kulttuurieroista saadaan kirjassa hyvin paljon irti. Kirjassa olisi ehkä ollut aineksia pidempäänkin tarinaan. Henkilöitä kirjassa on paljon ja heidän dialoginsa on luontevaa. Kirjassa on myös hauskoja havaintoja suomesta vieraana kielenä. Yksi kirjan päähenkilöistä on edellisen Hämeen-Anttilan kirjan sivuhenkilö, mikä on ihan näppärä ratkaisu. Toivottavasti joku tämänkin kirjan sivuhenkilöistä alkaisi elää omaa elämäänsä seuraavassa kirjassa? Kaikki lienee mahdollista?

Miinusta: Miksi tarinoihin on pakko aina tunkea epärealistisia romanttisia kuvioita? Tapahtuuko oikeassa elämässä muka niin, että kaksi ihmistä tapaa toisensa töissä ja pyytää toisensa saman tien treffeille? Harmi myös, ettei tarinaa kerrottu kiinnostavimman henkilön, Matthewn näkökulmasta.

Arvio: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti