lauantai 22. helmikuuta 2014

Matkalla - Merimaa ja McEwan

Luin kaksi kirjaa, joissa molemmissa ollaan matkalla. Juuri mitään muuta yhteistä kirjoilla ei sitten olekaan.

19. Kirsi Merimaa: Hotelli KaliforniaMuistelin, että Merimaan edellinen kirja Baltia express oli ihan siedettävä välipala luettavaksi, joten nappasin mukaan kirjastosta tarinan jatko-osankin. Vasta nyt sitten huomasin, että muistin väärin enkä olekaan edellisestä kirjasta kovin mairittelevaa arviota kirjoittanut. Jaa, tämä siis on juuri hyvä syy kirjoittaa ylös lukemansa kirjat.

Tässäkin kirjassa ollaan liikkeellä, matkalla, mistä pidän. Edellisestä kirjasta tuttu yksin viihtyvä tyttönen lähtee etsimään nettituttuaan Arabiemiraateista ja hyvin nopeasti juonikuviot käyvät melkoisen epäuskottaviksi. Suosittelen helppoa ja mutkatonta lukemista etsiville.

Arvio: 3-/5

20. Ian McEwan: Vieraan turvaIhan miellyttävää vaihteeksi lukea kirja, joka on niin lyhyt (138 s.), että sen voi lukea yhdeltä istumalta. McEwanilla on täysin oma tyylinsä ja odotin kummallista tarinaa, jossa on erikoinen tunnelma - ja sen sain, en todellakaan pettynyt. Tarinassa pariskunta lomailee Venetsiassa, tapaa sen kujille eksyttyään toisen pariskunnan ja tämän jälkeen mikään ei ole entisensä. Kirjan tunnelma on uhkaava, jännitteinen, surrealistinen ja loppu jättää tyhjän olon. Huh, unenomaista, painajaismaista, kammottavaa. Jotkut vain osaavat.

Arvio: 4/5

2 kommenttia:

 1. Thanks for the marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you're a
  great author.I will always bookmark your blog and will eventually come back in the foreseeable future.

  I want to encourage that you continue your great posts, have a nice
  evening!

  my blog; clash of clans hack cydia, hjssong.com,

  VastaaPoista
 2. Junk mailers have found my blog or what? I'm confused since google translator can't translate my complicate language into English! :/

  VastaaPoista