torstai 28. toukokuuta 2015

Katherine Pancol: Mimmit 2

32. Katherine Pancol: Mimmit 2

Mimmit 2

Jos inhosin Pancolin edellistä Mimmit-kirjaa, mikä ihme sai minut tarttumaan Mimmit 2 -nimiseen teokseen? Nämä Pancolin kirjat ovat kuin isoja meheviä finnejä - todella ärsyttäviä, mutta niin mehukkaita, ettei niistä malta pitää näppejään erossa. Tällainen aikuisten satu on aika erikoinen tekstilaji. Ihmettelen lukijoita, joihin tällainen naiivi rakkaushömppä uppoaa ja silti minä, chick litin ja romanttisen kirjallisuuden inhoaja, luen näitä!

Tässä tarinassa ei ole ollenkaan edellisen kirjan Stellaa, mikä ihmetytti. Yksi eniten ärsyttävistä hahmoista on fantasiahahmo Juniori, koska tarinat kuitenkin sijoittuvat realistiseen ympäristöön, ei mihinkään fantasiamaailmaan. Taas tulee totutusti väärinkäsityksiä rakastavaisten välille, oi ja voi. Tarina jää kesken ja ihmiskohtalot auki, joten eiköhän Mimmit 3 ole jossain vaiheessa tulossa myös. Enkä taida enää luvata olla lukematta sitä...

Arvio: 2/5

2 kommenttia:

  1. Minä tykkään näistä ihan mahdottomasti. En kyllä aluksi oikein tiennyt, miten suhtautuisin Junioriin (siis kun hän oli juuri syntynyt, olikohan se Kilpikonnien hitaassa valssissa), mutta olen nyt varsin ihastunut häneen. Hän tuo vähän jämäkkyyttä ja tieteellisyyttä muuten haihattelevien ja rahanperässä juoksevien tyyppien maailmaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Nämä ovat tyylilajiltaan todella erikoisia kirjoja. Ei ole mitään järkeä lukea kirjoja, joista ei pidä, mutta jokin näissä silti vaan vetää puoleensa... :)

    VastaaPoista